Взаимодействие на ДИЕТИЧНА ГОТВАРСКА СОЛ 200 г ПИМЕНТА, DIETIC SALT FOR COOKING 200 g. PIMENTA с A10AE04 - инсулин гларгин (insulin glargine)
Това взаимодействие е минимално клинично значимо. Рискът е минимален, но трябва да го имате предвид. Удачно е да се предприемат мерки за да се избегне взаимодейстието.
Една от активните съставки на ДИЕТИЧНА ГОТВАРСКА СОЛ 200 г ПИМЕНТА, DIETIC SALT FOR COOKING 200 g. PIMENTA е "A12BA01 - калиев хлорид (potassium chloride)" която взаимодейства с "A10AE04 - инсулин гларгин (insulin glargine)" по следният начин:
Ограничени данни предполагат, че насищането с калий може частично или напълно да обърне глюкозния интолеранс при някои пациенти с чернодробна цироза. Ефектът на инсулин може да усилен, и рискът от хипогликемия да бъде увеличен. Механизмът чрез, който калият подобрява глюкозния толеранс не е бил установен, но очевидно не включва по-нататъшно увеличаване на съществуваща вече прекомерна инсулинова секреция, свързана с цироза.
Обратно към списък с взаимодействия на ДИЕТИЧНА ГОТВАРСКА СОЛ 200 г ПИМЕНТА, DIETIC SALT FOR COOKING 200 g. PIMENTA