Взаимодействие на СТАНДАЦИЛИН сусп. 250 мг./ 5 мл. 60 мл., STANDACILLIN susp. 250 mg./ 5 ml. 60 ml. с L04AA06 - микофенолова киселина (mycophenolic acid)
Това взаимодействие е умерено клинично значимо. При възможност избягвайте комбинациите! Изключение са случаите, когато се налага лечение поради специфични нужди.
Една от активните съставки на СТАНДАЦИЛИН сусп. 250 мг./ 5 мл. 60 мл., STANDACILLIN susp. 250 mg./ 5 ml. 60 ml. е "J01CA01 - ампицилин (ampicillin)" която взаимодейства с "L04AA06 - микофенолова киселина (mycophenolic acid)" по следният начин:
Мониториране: теоретично, лекарствата, които променят гастроинтестиналната флора (например антибиотици) могат да намалят пероралната бионаличност на микофенолови кисели продукти. Някои изследователи вярват,ч е антимикробните агенти могат да променят ентерохепаталния кръговрат на микофеноловата киселина, намалявайки бактериалните хидролитични ензими в гастроинтестиналния тракт, които са отговорни за регенерирането на микофенолова киселина от нейния глюкурониден метаболит след first-pass метаболизма (метаболизъм на първо преминаване).
Приложение: близко клинично и лабораторно мониториране за доказателства на намален имуносупресивен ефект на микофенолова киселина е препоръчително при едновременно приложение с антиинфекциозни препарати.
Обратно към списък с взаимодействия на СТАНДАЦИЛИН сусп. 250 мг./ 5 мл. 60 мл., STANDACILLIN susp. 250 mg./ 5 ml. 60 ml.