Взаимодействия

Взаимодействие на КЛАЦИД гранули за перорална суспензия 125 мг / 5 мл 60 мл МАЙЛАН, KLACID granules for oral suspension 125 mg / 5 ml 60 ml MYLAN с A06AD11 - лактулоза (lactulose)

Това взаимодействие е умерено клинично значимо. При възможност избягвайте комбинациите! Изключение са случаите, когато се налага лечение поради специфични нужди.

Една от активните съставки на КЛАЦИД гранули за перорална суспензия 125 мг / 5 мл 60 мл МАЙЛАН, KLACID granules for oral suspension 125 mg / 5 ml 60 ml MYLAN е "J01FA09 - кларитромицин (clarithromycin)" която взаимодейства с "A06AD11 - лактулоза (lactulose)" по следният начин:

Мониториране: прекомерна употреба на някои лаксативи може да причини загуба на електролити и увеличен риск от камерна тахикардия тип torsade de pointes при пациенти, лекувани с лекарства, които удължават QT-интервала. Електролитни нарушения, включително хипокалиемия и хипомагнезиемия, са били докладвани при злоупотреба с лаксативи, и са известни рискови фактори за възникване на torsade de pointes, свързана с удължаване на QT-интервала.

Приложение: пациенти, лекувани с лекарства, които удължават QT-интервала, трябва да внимават, когато сами решават да приемат лаксативи. Препоръчителната доза и продължителност на употреба не трябва да бъдат надвишавани. Пациенти, лекувани с лактулоза за повече от 6 месеца трябва да бъдат наблюдавани периодично, за електролитен дисбаланс. Пациентите трябва да бъдат посъветвани да потърсят медицинска помощ, ако изпитат симптоми, които биха могли да оказват настъпване на torsade de pointes, като замайване, сърцебиене или синкоп.

Обратно към списък с взаимодействия на КЛАЦИД гранули за перорална суспензия 125 мг / 5 мл 60 мл МАЙЛАН, KLACID granules for oral suspension 125 mg / 5 ml 60 ml MYLAN

Взаимодействие на КЛАЦИД гранули за перорална суспензия 125 мг / 5 мл 60 мл МАЙЛАН, KLACID granules for oral suspension 125 mg / 5 ml 60 ml MYLAN с лекарства и продукти съдържащи A06AD11 - лактулоза (lactulose)

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook