Взаимодействия

Взаимодействие на ПАНЦЕФ таблетки 400 мг. * 5, PANCEF tabl. 400 mg. * 5 с B01AA03 - варфарин (warfarin)

Това взаимодействие е умерено клинично значимо. При възможност избягвайте комбинациите! Изключение са случаите, когато се налага лечение поради специфични нужди.

Една от активната съставка на ПАНЦЕФ таблетки 400 мг. * 5, PANCEF tabl. 400 mg. * 5 е "J01DD08 - цефиксим (cefixime)" която взаимодейства с "B01AA03 - варфарин (warfarin)" по следният начин:

Мониториране: едновременното прилагане на цефиксим (cefixime) може да увеличи ефектите на пероралните антикоагуланти. Повишаване на международното нормализирано отношение (INR) със или без кървене е било докладвано. Механизмът е неизвестен.

Приложение: наблюдаване на пациента за признаци на кървене и повишение на INR е препоръчително при едновременно прилагане на лекарствата. Пациентите трябва да бъдат посъветвани да уведомят своя лекар, ако изпитат признаци на прекомерна антикоагулация, като необичайно или продължително кървене, поява на синини, повръщане на материи с цвят на кафе, промяна в цвета на урината или изпражненията, главоболие, замайване или слабост.

Обратно към списък с взаимодействия на ПАНЦЕФ таблетки 400 мг. * 5, PANCEF tabl. 400 mg. * 5
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook