Взаимодействия

Взаимодействие на ИМУН СЪПОРТ сироп 237 мл., IMMUNE SUPPORT syrup 237 ml. с A11CC07 - парикалцитол (paricalcitol)

Това взаимодействие е силно клинично значимо. Избягвайте комбинациите! Рискът от взаимодействието за вашето здраве е много голям.

Една от активната съставка на ИМУН СЪПОРТ сироп 237 мл., IMMUNE SUPPORT syrup 237 ml. е "A11AA - Мултивитамини с минерали (Multivitamins with minerals)" която взаимодейства с "A11CC07 - парикалцитол (paricalcitol)" по следният начин:

Да се избягва: Поради тесен терапевтичен индекс, аналозите на витамин D прилагани в комбинация един с друг или с фармакологични дози на витамин D, може да се наблюдава токсичност, която се проявява като хиперкалциемия, хиперкалциурия и хиперфосфатемия. Прогресивната хиперкалциемия вследствие на предозиране на витамин D и неговите метаболити може да бъде опасна и достатъчно тежка, и не рядко се налага да се обърне спешно внимание. Остра хиперкалциемия може да доведе до сърдечни аритмии и гърчове и може да усили действието на дигиталисови лекарства. Хронична хиперкалциемия може да доведе до генерализирана съдова калцификация, уролитиаза и калциране на роговицата или други меки тъкани. Имобилизирани пациенти са особено уязвими по отношение на риска от хиперкалциемия.

Приложения: Аналози на витамин D не трябва да се използват в комбинация един с друг или с фармакологични дози на витамин D. Серумният калций фосфорните нива, трябва да бъдат внимателно наблюдавани по време на лечението с аналози на витамин D, като най-много трябва да се внимава в началото на лечението, когато става корекцията на дозата. Серумният калций трябва да се поддържа на по-малко от 55 при пациенти с хронично бъбречно заболяване и не трябва да се допуска да надвишава 70 при другите пациенти. Пациентите трябва да бъдат посъветвани да се избягват рязкото покачване на хранителния прием на калций, тъй като той може да предизвика хиперкалциемия, и да се свържат със своя лекар, ако получат ранните симптоми на интоксикация с витамин D, които са свързани с хиперкалциемия. Такива симптоми са слабост, умора, главоболие, сънливост, виене на свят, шум в ушите, анорексия, гадене, повръщане, запек, сухота в устата, метален вкус, болки в мускулите, болки в костите, атаксия и хипотония. Късните симптоми могат да включват полиурия, полидипсия, загуба на тегло, никтурия, конюнктивит, фотофобия, ринорея, сърбеж, хипертермия, намалено либидо и сърдечни аритмии. Рентгенографски оценки на съмнителни анатомични региони могат да бъдат полезни в ранното откриване на хиперкалциемията. Ако хиперкалциемия, се прояви при лечение с витамин D, всеки калциев продукт трябва да бъде спрян незабавно.

Обратно към списък с взаимодействия на ИМУН СЪПОРТ сироп 237 мл., IMMUNE SUPPORT syrup 237 ml.

Взаимодействие на ИМУН СЪПОРТ сироп 237 мл., IMMUNE SUPPORT syrup 237 ml. с лекарства и продукти съдържащи A11CC07 - парикалцитол (paricalcitol)

© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook